Ismét nagy presztizsű Red Dot Design díjat nyert el a Cat® Lift Trucks

';

A Cat® EP14-20A(C)N(T) 48V sorozat, amelyet a gyártó järvenpää-i gyárában (Finnország) fejlesztettek ki és gyártottak, egy forradalmian új elektromos targonca. Az egyedi 360°-os kormányzással a tervezők a vezetők minden kívánságát és igényét tökéletesen igyekeztek kielégíteni. Ebben az évben a zsűri rekord mennyiségű, 55 ország 5500 termékét tesztelte németországi helyszínen, amelyek közül választották ki a díjazottakat.

A felhasználói élmény a siker kulcsa

A felhasználói igények mélyreható vizsgálata alapján a targonca fejlesztés több olyan innovációt eredményezett, amelyek a legjobb felhasználói élményt biztosítják. Mostantól a vezető még könnyebben beszáll a kezelőfülkébe és elindítja a targoncát, mindent a legnagyobb rendben találva. A targonca a természetes érzetnek megfelelően alkalmazkodik a vezető mozgásához, vagyis a leszállás, a vezetés és az anyagmozgatás mindig zökkenőmentes és biztonságos.

„Büszkék vagyunk arra, hogy ismét elnyertük a Red Dot Design díjat”– nyilatkozta Kero Uusitalo Design menedzser. Ő és a csapata felelősek minden Cat elektromos ellensúlyos targonca ipari tervezéséért és felhasználói élményéért. „Nagyon is tudatában vagyunk annak, hogy a zsűri összetétele minden évben változik, tehát mindig mások vizsgálják és bírálják a termékeket.

Forradalmian új manővezerő képesség

Ez a legelső olyan ellensúlyos targonca, amelynél a 360°-os kormányzás nagyon fürge manőverezést tesz lehetővé. Ennek köszönhetően a targonca folyamatosan, megállás nélkül képes 180°-os menetirányváltásra, ami a gyorsabb munkavégzéshez járul hozzá és a teher stabilitását is segíti a gyors kanyarodások során, kilengés nélkül.

A dupla '4-kerék kormányzás' fokozza gyorsaságot. A +100°-ban elfordulni képes hátsó tengelynek köszönhetően a targonca szűk helyeken is egyszerűen manőverezhető. Ezen felül irányváltáskor a kanyarodás azonnal elkezdődik a nélkül, amelynek során a targoncán nem tapasztalható ellenmozgás. Ezekkel az innovatív fejlesztésekkel ez a sorozat a piacon elérhető legjobb választás ebben a méret kategóriában.

A targonca kezelőjére hangolva

Egy másik fontos tényező a Responsive Drive System (RDS) rendszer, amely figyelve a pedál helyzetét azonnali beavatkozást okoz annak mozgásával szinkronban, módosítva a targonca teljesítmény paramétereket. Minden beavatkozás finoman irányítható, ide értve a kanyarodást, az indítást és a megállást. Az intelligens rendszer alkalmazkodik a targonca sebességéhez, így a vezető könnyebben kezeli a targoncát lassú haladási sebességnél és nagy pontosságot igénylő emelési feladatoknál. Másrészről az RDS rendszer által a targonca sokkal gyorsabb és hatékonyabb a helyzet szükségességétől függően, 100%-ban kihasználva annak teljesítőképességét.

Az intelligens, szabályozott kanyarodás lehetővé teszi a vezetők számára, hogy bármilyen helyzetben a leggyorsabb biztonságos kanyarodási sebességet érjék el.

A gép a nagysebességű fordulások után nem dől és nem tesz "kígyózó mozgást". A teljesen színes, a kilátást nem akadályozó kijelzőn az üzenetek a kezelő saját nyelvén jelennek meg. A targonca állapota könnyen leolvasható és segítségével a targonca rendeltetésszerű használata könnyebben megvalósítható. Az állítható kartámla az integrált torony kezelőelemekkel tökéletesen ergonomikus munkafeltételeket biztosít, igazodva a kezelő kéz- és ujjmozgásához. Mindeközben az optimális szögbe állított műszerfal és ellensúly a legjobb kilátást teszik lehetővé minden irányban.

Sikeres projekt minden szempontból

Kero Uusitalo megállapítja: „Ez a termék nemcsak a tervezésének köszönhetően hívja fel magára a figyelmet, hanem a megnövekedett gyártási mennyisége és a magas szintű vásárlói elégedettség miatt is. Tervezőként nagy örömmel tölt el bennünket az, hogy egy minden szempontból sikeres munkát végeztünk.”

TEKINTSE MEG VIDEÓN A TARGONCÁT ANYAGMOZGATÁS KÖZBEN:

https://www.youtube.com/watch?v=ZoZlwozz7AI

További hírek

Hírlevél