Még egy Red Dot Award a Cat® Lift Trucks-nak

';

Felhasználói tapasztalat által alakítva

Körülbelül 20 vállalatot vont be a Cat® Lift Trucks R&D csapata Európa szerte egy átható felhasználói tanulmány részeként, amely elősegítette a targonca produktív kialakítását. 41 kiváló Red Dot Product Design Award bírót nyűgözött le és járult hozzá a pozitív döntéshozatalukhoz, például az innovatív Responsive Drive System (RDS), ami fokozza a felhasználói élményt.  

Rekorddöntő 5,214 termék 57 országból képviseltette magát a bíráló bizottság előtt Németországban a végső győztes kinevezése előtt. A tervezés minőségén túl, az innováció és funkcionalitás szempontjait valamint a környezetbarát megoldásokat vették figyelembe.

A Cat® tolóoszlopos targonca sikerére reflektálva a tervező mérnök, Kero Uusitalo a következőket mondta: "A felhasználói tapasztalat tudománya – a termékkel kapcsolatos felhasználói érzések – a kutatási és fejlesztési munkánk központi kérdése, melynek eredményeképpen bárkit, aki kipróbálja a készterméket, azonnal lenyűgöz a targonca könnyű kezelése.”

A szükségletekhez és igényekhez igazodva

Mr Uusitalo így folytatja, "A felhasználók különösen megdicsérték a tolóoszlopos targonca kezelőinek szükségleteihez és igényeihez való igazodását. Az RDS technológia által a targonca érzékeli, hogy a kezelő új a szakmában vagy pedig magasan képzett, hosszú gyakorlattal rendelkező profi, és e szerint reagál a kezelői utasításokra. Az RDS így állandóan hozzáigazítja a teljesítmény módot az igényeknek megfelelően."
Továbbá, "Az eredmény az lesz, hogy mind a haladás mind a tehermozgatás nagyon sima és zökkenőmentes, biztonságos és szabályozott, beleértve az indulást és megállást is. Az NR-N2 egy másik jelentős tulajdonsága az ’intelligens vezérlés kanyarodáskor’ , amely, ahogy azt az elnevezés is sugallja, a targoncát megfelelő sebességre lelassítja kanyarodáskor és így természetes, kényelmes a vezetés, mindennemű billegés vagy dőlés érzése nélkül."

Az ember-központú tervezés úttörői

Immár az ötödik Red Dot Award-ot nyeri a sikeres R&D osztály, amely a Cat Lift Trucks gyártói részlegéhez tartozik Järvenpää, Finnországban.

"Eredményeink nagyban annak az úttörő munkának köszönhetőek, ami az ember-központú tervezésre feketetik a hangsúlyt valamint a modern mérési technikák alkalmazásának, melyek a felhasználói élményt képesek regisztrálni." Kero Uusitalo nyilatkozza.

"Az elmúlt néhány évben sokat segített részben a finn kormány által is támogatott FIMECC (Finnish Metals and Engineering Competence Cluster) tudósaival való együttműködés és az UXUS (User Experience and Usability in complex Systems) programban való részvételünk. Vezető szakemberekkel dolgoztunk együtt és bebizonyítottuk a felhasználói élmény és tapasztalat jelentőségét, ami bizony megkülönbözteti az egyes termékeket, így emeli versenyképességünket a targonca üzletágban.”

További hírek

Hírlevél