Sokoldalúság és biztonság: a Cat® több utas toló oszlopos targoncák felkerültek az esélyesek névsorára, akik elnyerhetik a „FLTA Safety Award” díjat

';

Sokoldalúság és biztonság: a Cat® több utas toló oszlopos targoncák felkerültek az esélyesek névsorára, akik elnyerhetik a „FLTA Safety Award” díjat.


A vadonatúj, sokoldalú N2, több utas toló oszlopos, Cat® targonca generáció bekerült a „Safety Award” döntőjébe, „Excellence”- kiválóság- kategóriában.


A targonca gyártás szakavatott bírái kategóriánkét fogják megvizsgálni a nevezett targoncákat az elkövetkezendő hónapokban. A Győztesek nevét 2018. február 24-én hirdetik ki a „Fork Lift Truck Association” (Tagronca Gyártók Egyesülete) által rendezett gála esten.


Ahogy arra neve is utal, a Cat® több utas toló oszlopos targoncák több irányba is képesek haladni. Az előre-, hátra-, oldalra irányuló mozgással, átlós valamint forgómozgással nagyobb rugalmasságot biztosítanak. Ezek a gépek alkalmasak hosszú terhek, mint például csövek, pallók, gerendák mozgatására szűk munkafolyosókon is.
A Cat® NRM20-25N2 sorozat tagjai egy teljesen új szintre emelték a flexibilitás fogalmát a többirányú mozgás terén, azonban mégsem ez nyűgözte le az FLTA zsűri tagjait, hanem az a tény, hogy a tervezők mekkora hangsúlyt fektettek a biztonságra.


A targoncák egész kialakítás, az alapoktól kezdve biztonságos. Kezdjük például a bolygósítható tehergörgőkkel, amik biztosítják a stabil áthaladást törmeléken, illetve egyenetlen felületen. A vezető fülke, ami 75 mm-rel szélesebb, mint a legközelebbi versenytársak közül a legjobbaké, tágas és biztonságos helyet kínál. Szériája egyetlen olyan gépe, amely védelmet biztosít a vezető ball vállának ütközésekből származó sérülése ellen.


A teher súly és az emelési magasság jelző is beletartozik a lehetséges extra kiegészítők közé, ezzel is tovább növelve a biztonságos működtetést.  A beépített „kezelői éberség-ellenőrző” pedál egyrészt lábtartóként is szolgál, másrész pedig védelmi funkciót is ellát, hiszen jelez, ha nem érzékeli a vezető jelenlétét. Annak érdekében, hogy nagy sebességnél is biztonságos legyen a munkavégzés egy nagyon hatékony hidraulikus fékrendszer lett beépítve.


A targonca sokat profitál az S4 oszlopkezeléssel rendelkező Responsive Drive System-nek köszönhetően, ami a gyorsító pedál sebességétől és a hidraulika vezérlés mozgásától függően folyamatosan változtatja a teljesítmény módot, így alkalmazkodik a kezelő változó igényeihez. Ezen felül a targonca olyan automatikus segédeszközökkel is rendelkezik, mint például a fokozatos kormányzás, a kanyarodás vezérlés, továbbá a haladás és emelés sebességének csökkentése az oszlopmagasságától függően a sima, biztonságos és hatékony haladás érdekében.


Egy másik felhasználóbarát fejlesztés a korszerű, állítható kartámasz. Ez a szerkezet az anatómiai alátámasztást egyesíti a szabad mozgással, a tökéletes kézhelyzettel és az optimalizált rugóerejű, ujjheggyel működtethető hidraulika vezérléssel a kényelmes és kis erőfeszítést igénylő üzemeltetésért. Továbbá védelmet nyújt az esetleges sérülésekkel szemben, köszönhetően a tökéletes kitámasztásnak.


A tervező csapat nagyon büszke az elért eredményekre, amiknek köszönhetően alapvető irányvonalat mutatnak a sokoldalúság és termelékenység terén, miközben termékeik teljes mértékben kielégítik a felhasználók biztonsági és kényelmi igényeit.

Az eredeti cikket angol nyelven az alábbi linken olvashatják: https://www.catliftdealer.com/news/versatile-and-safe-catr-multi-way-reach-truck-shortlisted-flta-safety-award

További hírek

Hírlevél