Váltson a nagyobb profit érdekében, Cat® elektromos targoncákra

';

Váltson a nagyobb profit érdekében, Cat® elektromos targoncákra

Szeretné lecserélni a régi, elnyűtt targoncáját egy fejlettebb, kompakt, elektromos modellre?

Esetleg váltana a kevésbé korszerű dízel vagy gázos típusról egy korszerűbb elektromosra? Akárhogy is, használja ki a kínálkozó lehetőséget, hogy növelje a profitját. A megfelelő elektromos targonca kiválasztása lehetővé teszi, hogy csökkentse a költéseit, és növelje a profitját.

Elmagyarázzuk, hogy hogyan emelik új szintre vállalkozásának működését a korszerű és intelligens 1,4-től 2,0 tonnás, 48 V-os elektromos Cat targoncáink. A Cat® EP14-20(C)N2(T) sorozat tele van technológiai és ergonómiai tervezési fejlesztésekkel, és minden fejlesztés annak jegyében készült, hogy valós különbséget tegyen vállalkozása nyereségességében. Egyszerűen mindent jobban csinál.

Elérhető 3 kerekű (T) és 4 kerekű formátumban, standard vagy kompakt (C) alvázzal, a Cat EP14-20N2 modellek az alábbiakat nyújtják Önnek:"

  • Nagyobb tartósság és gazdaságosság
    Az alkatrészek és kezelőrendszerek hosszabb ideig üzemképesek, kevesebb karbantartást igényelnek, és kevesebb energiát használnak, így az üzemeltetés teljes költsége alacsonyabb.
  • Nagyobb teljesítmény
    Ezek a típusú villástargoncák a termelékenységnövelés jegyében minimalizálják az üzemszüneteket, nagymértékű pontosságot, könnyed kezelhetőséget, és hosszú üzemidőt biztosítanak bármilyen jellegű munkához.
  • Kiemelkedő ergonómia és biztonság
    Az operátor-központú kialakításnak köszönhetően a kezelők elégedettsége és munkateljesítménye javul, miközben minimalizálódnak a munkahelyi balesetek.

Lássuk részletesen mik azok a tulajdonságok melyek mindezeket lehetővé teszik:

Tartósság és gazdaságosság

A masszív felépítésnek valamint az alkatrészek hatékony szigetelésének köszönhetően a targoncák használhatóak nedves, koszos, poros, vagy egyéb nehéz körülmények között is. Az elektromos gépek csekély karbantartási igénnyel rendelkeznek, a szervízelés sok esetben gyors és egyszerű, emiatt kisebb a fenntartási költség, és kevesebb a kiesés. Az akkumulátorhoz való hozzáférés könnyű, csupán a targonca oldalburkolatát kell eltávolítani, hogy hozzáférjünk a cellákhoz, ez felgyorsítja az ellenőrzéseket és az esetleges cseréket. Egy felhasználóbarát, könnyen olvasható kijelző segíti a targonca helyes használatát és karbantartását.

A targoncák teljesen elektronikus mágneses fékjei nemcsak kevesebb karbantartást igényelnek, hanem energiát is megtakarítnak, hasonlóan a fényes LED munkalámpákhoz, melyek energiatakarékosak és hosszantartóak. Legújabb elektromos motorjaink nagy fordulatszámtartományukkal jobb precizitást nyújtanak a gyorsulás szabályozásban, és alacsonyabb sebességeknél nagyobb nyomatékot biztosítanak, mindezekkel hozzájárulva az energiatakarékosság növeléséhez.

A vásárlók választhatnak az ólomsavas, vagy a korszerűbb Li-ion akkumulátorok közül. A li-ion technológia a teljes élettartam költségeire vetítve további megtakarításokat jelent, ugyanis gyorstöltő funkciójának köszönhetően növeli a hatékonyságot és az üzemidőt, minimalizálja a karbantartási igényeket és jelentősen meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát.

Teljesítmény és hatékonyság:

A Cat elektromos targonca vezetői úgy érzik, hogy az teljes összehangban van velük, ennek köszönhetően a kezelők, magabiztosabbak, produktívabbak és boldogabbak egyaránt. A jármű a Cat Rugalmas Vezetési Segédnek köszönhetően (Cat Responsive Drive System 2 , röviden (RDS2)  azonnal reagál a kezelőszerveken keresztül kapott jelekre, emiatt kívülről úgy tűnhet, mintha a vezető és a targonca kommunikálnának egymással.

Az RDS2 rendszer rendkívül érzékeny, ezért gyorsan reagál a pedálmozgatásra, melynek köszönhetően a mozgások, indulások és megállások kivétel nélkül zökkenőmentesek. Mindemellett az RDS2 rendszer az emelőkonzol beállításait folyamatosan a vezető vezetési stílusához igazítja, a funkcionalitás, érzékenység és reakciósebesség pedig illeszkedik a kezelő igényeihez, a lehető legjobb felhasználói élmény érdekében.

 

Az opcionális SmoothFlow terhelés-érzékelő hidraulikus rendszer további élményeket nyújt a teherkezelés során. Szenzorainak köszönhetően automatikusan megméri a teher súlyát, így az adott teherhez állítja a vezérlést, emiatt az pontos és sima kezelést tesz lehetővé. (Az olyan targoncák melyek nem rendelkeznek ilyen intelligens hidraulikus rendszerrel, a teher emelése, leengedése nagyban eltér ettől). A SmoothFlow folyamatosan kompenzálja a súlyt, még akkor is, ha egyszerre két vagy több hidraulikus funkciót használnak a targoncán, ez biztosítja az összes emelőkar és villa mozgásának hatékony kezelését.

Az emelőkar biztonságos és hatékony kezelését tovább segítik az olyan intézkedések, mint a passzív lengésszabályozás, automatikus magasságfüggő sebességbeállítások, és strapabíró tervezés, melyek eredményeképpen az eddiginél is megbízhatóbb, biztonságos, és hatékonyan irányítható emelőkar biztosítja a munka elvégzését.

Ezeknek a targoncáknak a vezetése rendkívül kifinomult, ugyanakkor határozott köszönhetően a kétvezérlésű négykerék meghajtásnak. A hátsó kerék 100 fokban képes elfordulni, ezzel lehetővé téve a targonca egyhelyben való megfordulását, hátra mozdulás nélkül. A vezetők komfortját tovább növeli az automatikus sebességfüggő kormányzás, továbbá a fejlett kanyarvezérlés, melyeknek köszönhetően a kormányzás biztosabb, a vezetési elmény pedig rendkívüli. Az elektromos differenciálzár opcióként elérhető, hogy a csúszós felületeken maximalizálja a tapadást.

A háromkerekű elektromos ellensúlyos targoncáink egy olyan időtakarékos opcióval rendelkeznek, amelynek segítségével 360⁰-os kormányzásra van lehetőség. Ez lehetővé teszi, hogy a targonca egyetlen sima manőverrel tudjon fordulni és az ellenkező irányba haladni anélkül, hogy közben megállna. Ennek következtében a villán lévő teherre ható G-erők csökkennek, így biztonságosabb fordulási sebességeket tesz lehetővé.

Választhat az előre beállított ECO és PRO teljesítmény módok közül, melyek illeszkednek az adott targoncavezető stílusához, vagy az adott feladathoz. További alternatívaként választhat szervízmérnököt, aki számos paramétert felhasználva személyre szabja a targonca vezetési stílusát, így egyedivé téve azt.

Ha a targonca kifejezetten nehéz körülmények között dolgozik, választhatja az opcionális PowerBrust funkciót, mely megbízható és erős teljesítményt biztosít, extra nyomatékot nyújt, hogy fenntartsa az egyenletes sebességet vagy az erőteljes gyorsulást.

További teljesítmény fokozáshoz kapcsolódó opcionális lehetőség az ólomsavas vagy a fejlett, javított teljesítményű és futásidejű Li-ion akkumulátor választása. A Li-ion akkumulátorral lehetőség van a gyorstöltés funkció használatára, amely lehetővé teszi az akkumulátor csere nélküli folyamatos üzemeltetését.

Felhasználóbarát tervezés és biztonság:

A vezető alkatától függetlenül élvezheti a tágas és kényelmes vezetőfülke egészét, melynek minden egyes apró részletét arra terveztek, hogy munka közben kielégítse annak valamennyi igényét. Egy alacsony, mély egyben széles fellépő vezet a hatalmas “bejárati ablakhoz” és letisztult padlóhoz, mely kombinációnak hála könnyedén és gyorsan lehet a gépből ki-és beszállni, miközben minimalizálja a megbotlás veszélyét. A kényelmes vezetési pozíció mindenki számára biztosított a széleskörű ülés-és kormányoszlopállítási pozícióknak hála, amely minden felhasználó igényét maradéktalanul kielégíti.

A fülkéből kiváló kilátás nyílik minden irányba, felfelé, lefelé és oldalirányba is széles spektrumban kilátni, minimális zavaró tényezők mellett. A csendes meghajtóegységek, és az alacsony zajszintű technológiák használatának köszönhetően, beleértve az opcionális és piacvezető SilentRun+ hidraulikus szivattyúkat extra komfortot biztosítanak a vezetőfülkében. Mindez hozzájárul a fáradtság, stressz és terhelés elkerüléséhez, amelyek csökkenthetnék a vezetők hatékonyságát és betegszabadsághoz vezethetnének.

Az elektromos targoncák ergonomikusan kialakított belterében található egy állítható kardoboz, melyben integrálva vannak a targonca hidraulikakörei. Ezeket csupán az ujjak mozgatásával szabályozhatjuk, mely biztosítja a könnyed kezelést, ugyanakkor a tökéletes kartámasztást is. Alternatívaként természetesen kettő irányító kar (joystick) is igényelhető, ha szükséges. A hagyományos kormánykerék is cserélhető a fejlettebb PalmSteering technológiára, amely ideális azoknak a vezetőknek, akik hosszú órákon keresztül ülnek, ugyanis kényelmesebb vezetői pozíciót biztosít.

Miközben a pontos irányítás és a tiszta kilátás alapvető fontosságú a biztonságos működéshez, a targoncák rendelkeznek kiegészítő biztonsági funkciókkal is. Jó példa erre a Készenléti Vezetésfigyelő Rendszer (Presence Detection System+ röviden PDS+). Ez a rendszer tartalmazza az automatikus kézifékreteszelő funkciót, emelkedés tartó automatikát (amennyiben az operátor nincs ülő helyzetben), továbbá megakadályozza a gurulást és a hidraulikus mozgást. Többféle biztonsági világítás is opcionálisan választható a targoncához.

Hozza ki a legtöbbet a targoncavezetőkből és az anyagmozgatási rendszerből.

 

 

További hírek

Hírlevél