Mire képes a piacvezető Cat® emPower navigáló kormányfej?

';

Mire képes a piacvezető Cat® emPower navigáló kormányfej?

Felmerülhet a kérdés, hogy miért piacvezető az ergonomikus Cat® emPower irányító kormányfej?

A válasz röviden, mert ebben rejlik nagyobb teljesítmény és magasabb profit kulcsa.

A kézi irányítású raktári emelőtargoncán a kormányfej az alapvető interfész amely kapcsolatot teremt az operátor és a gép között. A kormányfej tervezése és működési jellemzői tehát kulcsfontosságúak a kormányzás, vezetés és teherkezelés hatékony, egyben biztonságos kezeléséhez.

Az ergonómikusan kialakított kormányfej könnyebb és kényelmesebb irányítást tesz lehetővé. Ez kevesebb fáradsággal, kimerültséggel, stresszel és erőfeszítéssel jár, melynek eredményeképpen csökken a betegségek -ideértve például az ismétlődő erőfeszítésből eredő sérülések- kockázata. Emellett a kormányfej lehetővé teszi a pontosabb irányítást, mellyel a munkateljesítmény növelhető, miközben csökken a balesetek valószínűsége, és az ezekkel járó költségek.

Fenti prioritásokat szem előtt tartva a Cat® Lift Trucks kutató-fejlesztő csapata hatalmas erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy valamennyi részletét tökéletesítsék az új emPower kormányfejnek. Az eredmény magáért beszél, hiszen mostanra az emPower kormányfej alapfelszereltség minden Cat® kézi irányítású targoncán, ideértve a gyalogos és platformos raklapemelőket, valamint a kétraklapos raklapkezelőket is.  A modellválasztástól függően háromféle kományrendszer közül választhat, melyről bővebben egy másik cikkünkben tájékozódhat.

Lássuk részletesen az emPower kormányfej előnyeit...

Markolat

Az emPower kormányfej kezelőfelületének borítóanyaga puha, kényelmes tapintású, és jó fogást biztosít. A formavilág és az optimalizált profil a markolat egészén optimalizált - beleértve a két kéz közötti keresztszekciót - a kényelem és a biztos fogás érdekében. A tervezés jegyében nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy még a legnagyobb, vastag kesztyűvel ellátott kezek számára is elegendő hely maradjon a kényelmes fogásra irányítás közben. A funkciógombok közötti távolság a hüvelyk, mutató és középső ujjak számára megfelelő pozícióban, amely kezelés szempontjából létfontosságú.         Az egyedi formavilágnak köszönhetően a kezelőszervek az irányító kormányfej bármilyen helyzetében -beleértve a függőleges helyzetet is- könnyen, és kényelmesen használhatóak.

Emelő és leeresztő gombok:

A kormányfej mindkét oldalán nyomógombok találhatóak, ezzel lehetővé téve a balkezes és jobbkezes használatot egyaránt. A gombok pozícionálása, kialakítása és szöge is az operátor kezeihez illeszkedően nagy gondossággal lett kidolgozva az ergonómia jegyében, figyelembe véve a mutató és középső ujj hosszbeli különbségét is. A szabadalmaztatott kialakításnak köszönhetően a kezelőnek elég az említett két ujját mozgatni ahhoz, hogy a villa magasságát szabályozhassa.

Ezen felül a nyomógombok hosszabb és egyben finomabb lenyomási úttal rendelkeznek, mellyel minimalizálható a pontatlan gombnyomások esélye, továbbá simább irányítást biztosít a terhek fel-és leengedési sebeségének szabályozása során.

Utazási sebesség-és fékvezérlők:

A navigáció, sebességváltás és fékezés pillangóváltóval történik, melyeket könnyedén előre és hátra lehet nyomni a hüvelyk és mutatóujjak segítségével. Ez a kezelőszerv szintén megtalálható a kormányfej két oldalán, így mindkét kézzel használhatóak. Természetesen ennél az interfésznél is ügyeltek a tervezők az ergonómiai szempontokra, és úgy alkották meg a formavilágot, hogy a váltókapcsolók minden kézhez kényelmesen igazodjanak kesztyű használatával vagy anélkül.

A pillangóváltó hét pozícióban állítható a hüvelykujj kényelme érdekében, az operátor ezek közül személyre szabhatja a számára legmegfelelőbb beállítást, ujjainak kényelme és a terhelés elkerülése érdekében. A váltók forgástartománya úgy van kalibrálva, hogy megakadályozza a hüvelykujj megnyúlását, azonban lehetővé teszi a pontos sebességbeállítást.

Az elektromos rendszer a regeneratív fékezés elvén lett kialakítva, így a pillangóváltó elengedése vagy ellenkező irányba forgatása során a fékrendszer aktiválódik, és visszatáplálja a felesleges energiát az akkumulátorokba, ezzel optimalizálva annak üzemidejét. Ez a technológia leginkább a Li-ion akkumulátoros gépek esetén érvényesül, ugyanis ez az akkumulátor típus tudja leginkább hasznosítani ezt az energiavisszanyerő rendszert.

“Lassú mód” gomb és kormányfelhúzás vezérlés:

A kormányfelhúzás vezérlés a gyalogos vagy felhajtható platformos targoncákon modelltől függően, standard vagy opcionális. Ez a funkció lehetővé teszi az operátorok számára, hogy a legkeskenyebb helyen is mozgassa a targoncát, a platform eközben fel van hajtva (amennyiben a modell rendelkezik ezzel) a kormánykar pedig függőleges helyzetben van. A lassú mód gombot lenyomva (teknős) az utazási sebesség 3km/h -ra korlátozódik, ezzel lehetővé téve a targonca biztonságos kísérését akár szűk helyeken is.

Az irányítókar függőleges helyzete ellenére a kar tervezéséből adódóan elegendő forgatónyomatékot biztosít a kezelők számára a manőverezéshez, sőt azok a modellek, amelyek elektromos rásegítéssel rendelkeznek a kanyarodás még könnyebb.

Kürt gombok:

Két jól látható kürt gomb van elhelyezve a kormányfej keresztszekcióján, melyek könnyen és gyorsan elérhetőek bármelyik kézzel, amennyiben szükséges.

Beszorulás-gátló gomb:

Ez a funkciógomb olyan helyzetekre szolgál, amikor a targoncakezelőt a hátrafelé közlekedő targoncája beszorítaná. Az összeszorulás veszélyének elkerülése érdekében azonnal megnyomásra kerül a szorulás-gátló gomb, melynek hatására a targonca szakaszosan kis távolságokat kezd el előrefelé mozogni, ezzel megakadályozva a személyi sérülést.

Felhasználóbarát és tartós egyben:

Az emPower kormányfej nemcsak ergonómikus, biztonságos és produktív előnyöket kínál, de mindezek mellett magas tartósságot is biztosít, mellyel hozzájárul a költségcsökkentési és profitmaximalizálási célfüggvények eléréséhez. Valamennyi időjárási és környezeti feltétel mellett működtethető, a tartósság jegyében megfelel az IP65 nemzetközi szabványnak, így olyan helyeken is használható ahol magas a szálló por és a páratartalom koncentrációja. Emellett szerkezetileg megerősített anyagokból készült, hogy ellenálljon az esetleges magasból lezúduló áruknak, vagy a hirtelen nagy mechanikai behatásoknak, miközben a gombok és kapcsolók elhelyezésükből adódóan azok sérülése minimalizálható.

Fejlessze operátorait és vállalkozását:

Tudja meg, hogyan segíthetnek a Cat kormánykaros irányítású raktári targoncák operátorai és vállalkozása teljesítményének növelésében. Kattintson ide, hogy felfedezze targoncáink kínálatát.

További információ a CAT villástargoncákról, raktárberendezésekről és a kapcsolódó szolgáltatásokról megtalálható a www.niketrans.hu weboldalon, A Caterpillar targoncák magyarországi kizárólagos forgalmazójánál

Kapcsolat:

További naprakész információkért keresse bizalommal az alábbi elérhetőségek valamelyikét:

Telefon: megtekintés
E-mail cím: info@niketarg.hu

 

 

 

 

 

 

 

További hírek

Hírlevél