Gondoskodjon a szezonális raktári és gyári alkalmazottakról

A nyári szezonális alkalmazottak beáramlása nagyszerű lehetőség vállalatok számára, akár diákokról, gyakornokokról vagy más szezonális munkásokról legyen szó.
Segítenek a munkában, amíg az állandó alkalmazottak szabadságon vannak, és remélhetőleg néhányan visszatérnek majd Önhöz karrierjük folytatására.
Ezek a fiatalok sokat tudnak nyújtani Önnek - most és a jövőben is. Először is, segítenek Önnek elvégezni a munkát, amíg az állandó alkalmazottai szabadságon vannak. Aztán remélhetőleg örömüket lelik majd az új tapasztalatokban, és néhányan visszatérnek, hogy az Ön vállalatánál folytassák a karrierjüket. Új munkavállalóként üdvözölni kell őket, jól kell bánni velük, és arra kell ösztönözni őket, hogy maradjanak. Vállalkozásának jövője attól függ, hogy sikerül-e vonzania és megtartania a friss tehetségeket.

Mutassa meg nyári alkalmazottainak, hogy törődik a jólétükkel:

-A megfelelő munkaruházat és PPE (egyéni védőfelszerelés) felszerelése.

-Éreztesse velük, hogy értékes tagjai a csapatának.

-Tanítsa meg nekik a biztonsági gyakorlatokat, és gondosan felügyelje őket.

-Képzésekkel és változatos munkakörökkel ösztönözze személyes fejlődésüket.

Építsen ki és tartson fenn egészséges és kellemes munkakörnyezet minden alkalmazott számára. Nyáron a forróság miatt a dolgozók kényelmetlenül érezhetik magukat és könnyebben fáradnak. Ez a koncentráció elvesztése miatt hibákhoz és balesetekhez vezethet.

 

Fektessen be targoncavezetői képzésbe

A balesetek száma gyakran megnő, amikor nagyszámú szezonális alkalmazottat vesznek fel a nyárra. A tapasztalatlanság, a munkakör, a munkatársak és az Ön munkamódszerei ismeretének hiánya növelheti a kockázatokat. Az extra biztonsági képzés mindenki számára elengedhetetlen.

Ha targoncákat fognak kezelni, akkor gondoskodnia kell arról, hogy megfelelően képzettek legyenek. Ha már rendelkeznek képzési bizonyítvánnyal, ellenőrizze, hogy az érvényes-e. Még ebben az esetben is jó ötlet, ha az Ön működésére vonatkozó frissítő képzést tartanak. Ha újak a targoncák kezelésében, megfelelő képzést kell szerveznie.

Ne feledje az aranyszabályt: soha ne engedje, hogy bárki is targoncát kezeljen, ha nem végezte el a szükséges tanfolyamot és nem ment át rajta.

A targoncavezetői képzésre vonatkozó szabályok országonként eltérőek. A más országban kiállított bizonyítványokat nem feltétlenül fogadják el az Ön országában. Egy tapasztalt kezelőnek azonban nem kell sokáig várnia, hogy elvégezze az Ön országának vonatkozó tanfolyamát.

Az egyik legfontosabb elv minden országban az, hogy a képzésnek meg kell felelnie a targonca típusának és alkalmazásának. Például külön képzésre van szükség a következőkhöz:

-Az egyik raktári targonca típusról a másikra való átállás

-Tolóoszlopos targoncáról ellensúlyos targoncára való áttérés

-Kisméretű ellensúlyos targoncáról egy sokkal nagyobbra való átállás.

-Speciális adapterekkel ellátott targoncára való áttérés.

 

Biztonságos munkavégzés raktári vagy gyári csapatként

Ha ennyi új ember van a raktárban vagy a gyártóüzemben, fontos, hogy mindenki különös figyelmet fordítson a biztonságra. A gyorsan változó munkaerő még a legtapasztaltabb targoncavezetők számára is problémákat okozhat. Meg kell kérnie az alapszemélyzetét, hogy segítsék és bátorítsák az újakat, amiben csak tudják őket. Különösen a biztonsági kultúra ápolásában kell kivenniük a részüket.

A targoncavezetők képzettsége és biztonságtudatossága létfontosságú a balesetek elkerülése érdekében. Ugyanakkor a gyalogos dolgozókat is meg kell tanítani arra, hogyan dolgozzanak biztonságosan a targoncák körül. Végül is a gyalogosok sokkal nagyobb valószínűséggel sérülnek meg a munkahelyen, mint a járművezetők.

 

Összefoglalva, ezeknek az iránymutatásoknak a célja:

-A személyek, berendezések és áruk károsodásának kockázatát és költségeit minimalizálni.

-Produktívan együtt dolgozó csapat kialakítása

-Bátorítani a fiatalokat, hogy csatlakozzanak a vállalathoz, és maradjanak a vállalatnál.

További hírek

Hírlevél